Tornar

De Crònica a Plaça Gran

Crònica - Panorama - De Bon Matí - Catalunya i Balears Avui - Un Any Són 365 Dies - Ja Sóc Aquí - De l'Albera al Delta - Ara - L'Informatiu Vespre - Catalunya, 4 Vents - Las Cosas Como Són En Verano (RE) - Crónica del 98 (RE) - Vora la Mar - Dalí: de Portlligat a Púbol - Campi Qui Pugui - El Món Rural - L'Arseguel Diatònic - Mar i Muntanya - L'Estiu a 4 Bandes - Pas a Pas - Port Bo, Catedral de les Havaneres - Els Papers de Salamanca - La Societat Civil i la Cultura - I ara: Plaça Gran.

[RE: Radio Exterior-RNE] [la resta, Ràdio 4 i el circuit català de TVE abans de TV3]

 

Joan-Albert Argerich va ser la primera veu que va emetre Ràdio 4 quan es va inaugurar, dos dies abans del Referèndum de la Reforma Política.

 

 

La seva vinculació a Ràdio 4 ha estat constant. Unes vegades com a responsable de continguts i com a gestor, en altres. El seu pas per les tres societats que dins de RTVE a Catalunya feien continguts en català, ha tingut diverses facetes: presentant un informatiu al circuit català de televisió, dirigint la ràdio del grup a les comarques gironines o exercint com a sotsdirector de Catalunya en l'etapa en que Pilar Miró era directora general de l'ens públic. Pel que fa a continguts, s'ha responsabilitzat de diverses edicions de l'informatiu radiofònic Panorama, ha realitzat el programa despertador De Bon Matí i, entre altres, ha dirigit programes de divulgació socioeconòmica de les nostres comarques, bona part realitzats en directe des del territori. Diversos guardons han avalat la seva trajectòria professional com ara el Pica d'Estats atorgat pel patronat de Turisme Terres de Lleida que ha guanyat en dues ocasions, el 2007 i el 2013.

Com és sabut Ràdio 4 ha estat diverses vegades a la vora del precipici. En tres les ocasions s'ha parlat de tancar l'emissora. Quan es va celebrar el 30è aniversari l'arc parlamentari català va ser rotund: Ràdio 4 ha de continuar, és l'eina de normalització de la llengua i la cultura catalanes que ofereix un canal de RTVE. Malgrat tot, la possibilitat de tancament es va traduir en una reducció dràstica del pressupost de "la primera en català"

Llavors, després de preguntar repetides vegades a la direcció central pel futur de l'emissora, va decidir desvincular-se de l'empresa pública i d'aquí va néixer la idea d'endegar un gabinet dedicat a la comunicació i la cultura. Es va presentar com una segona vegada. Per què? Heus aquí el text de la comunicació.

 

 

I, passat un període de carència obligatòria, ara GeTé, actuant com a productora, confia a Joan-Albert Argerich el programa

 

 

Tornar

index